GOŁĄBKI Z MIĘSEM INDYCZYM

Gołąbki z mięsem indyczym

Lekkie gołąbki z mięsem indyczym – bez kaszy i ryżu. Idealne w przypadku gdy każdy z domowników “woli” gołąbki z czymś innym lub po prostu unika węglowodanów.

Gołąbki można podać z ziemniakami, pieczywem lub osobno ugotowanym ryżem czy kaszą oraz ulubionym sosem.

SKŁADNIKI:

  1. Wykrój z kapusty głąb. Zagotuj wodę, dodaj łyżkę soli i ocet. Do wrzątku włóż kapustę, po 5 minutach wyjmuj i przestudź.
  2. Mięso zmiel, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i dopraw solą oraz pieprzem.
  3. Porcje mięsa zawijaj w liście. Naczynie żaroodporne wyłóż zbędnymi liśćmi, ułóż gołąbki. Wierzch przykryj liśćmi.
  4. W szklance gorącej wody rozpuść kostkę bulionową, zalej gołąbki.
  5. Piecz w temperaturze 180 stopni C ok. 45 minut.

Winiary - serwis kulinarny

Dodaj komentarz