TWAROŻKOWA PASTA Z KABANOSAMI

Twarożkowa pasta z kabanosami

Ta pasta z kabanosami to już ostatnia moja propozycja, którą przygotowałam na wspólną sesję z pastami do smarowania pieczywa do 29. numeru Magazynu Kocioł. Pisałam o niej już kilka razy, więc dokładnie wiecie o czym mowa. W wakacyjnej sesji brały udział Kasia z Gotuj z Kasią i Asia z Apetyt na Kuchnię.

Ostatnio mięsnych dań u mnie brak, tym razem mały wyjątek. Ponad rok temu podjęliśmy decyzję o rezygnacji, a raczej maksymalnym ograniczeniu mięsa w diecie. Nie staliśmy się wegetarianami i od czasu do czasu zdarza nam się sięgnąć po coś odzwierzęcego. Mój mąż nieco częściej niż ja z synem, ale nawet u niego są to pojedyncze w skali miesiąca przypadki. Ja zdecydowanie lepiej i lżej się czuję. Wszystkie wyniki mam w normie, a nawet mogę powiedzieć, że są lepsze niż wcześniej. Nie brakuje nam „tamtego” sposobu żywienia, choć rok temu chcieliśmy tylko zobaczyć „jak to jest” i nie sądziliśmy, że zostaniemy z tym na dłużej.

SKŁADNIKI:

  • 300 g tłustego twarogu
  • 100 g kabanosów
  • opcjonalnie sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kabanosy drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce.
  2. Twaróg rozdrobnij, wymieszaj z kabanosami.
  3. Ewentualnie dopraw do smaku.
Twarożkowa pasta z kabanosami

Inne pomysły na pasty do chleba oraz smarowania pieczywa znajdziesz na moim blogu tutaj.

Zobacz także...

Zostaw komentarz