MOCARZ – KOKTAJL ZE SZPINAKIEM NA CZERWONO

Mocarz, czyli szpinak, truskawki oraz sok ze świeżej pomarańczy. Możesz go dosłodzić miodem lub syropem z agawy i podkręcić dodając nieco świeżej mięty. Siła tego koktajlu jest wręcz powalająca – koniecznie wypróbujcie ten zestaw.

Całą sesję ze szpinakowymi koktajlami możecie obejrzeć w jedenastym numerze Kotła (klik).

SKŁADNIKI:

  • 2 garści liści młodego szpinaku
  • ½ szklanki wody
  • sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
  • 1 szklanka truskawek
  • 1 łyżeczka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie)
  • kilka listków świeżej mięty (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE:

  1. Szpinak, truskawki, sok z pomarańczy, wodę oraz opcjonalne dodatki w postaci słodzika i mięty umieść w blenderze i zmiksuj.
  2. Najlepiej pij od razu.
  3. Do koktajlu możesz dodać 2-3 kostki lodu, możesz też wykorzystać mrożony szpinak.
Czerowny koktajl szpinakowy - mocarz

Czerowny koktajl szpinakowy – mocarz

Mocarz - czerwony koktajl szpinakowy

Dodaj komentarz