KIEŁBASKI W SOSIE PORZECZKOWYM

Kiełbaski w sosie porzeczkowo-musztardowym

 

Takie kiełbaski w sosie porzeczkowo-musztardowym przygotowywałam do dwunastego numeru Magazynu Kocioł, do działu z przepisami porzeczkowymi. Przepis gdzieś zapodział się i dopiero teraz Wam go prezentuję.

Polecam z całego serca, bo naprawdę świetnie smakuje, a przy prostocie wykonania zasługuje zdecydowanie na wyróżnienie. Ważne, aby wykorzystać gatunkowo dobrą konfiturę, najlepiej domową.

SKŁADNIKI:

  • 500 g cienkich kiełbasek
  • 1 słoiczek konfitury z czarnej porzeczki
  • 3 czubate łyżki musztardy francuskiej

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
  2. Kiełbaski wyłóż na niewielką blaszkę lub do naczynia żaroodpornego.
  3. Wymieszaj konfiturę z musztardą i wyłóż na kiełbaski.
  4. Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika i piecz przez 20‒25 minut. Podaj gorące.
Kiełbaski w sosie porzeczkowo-musztardowym

Kiełbaski w sosie porzeczkowo-musztardowym

Komentarze:

  1. Wypróbowane choć przez długi czas miałem obawy co do tego bądź co bądź oryginalnego połączenia. Ale smakuje bardzo ciekawie, trochę bardziej kwaskowato od żurawiny.

Dodaj komentarz