SAŁATKA Z BOBEM I TORTELLINI

Dzisiaj sałatka z bobem. Niedługo sezon, u mnie jeszcze mrożony. Pikantnie, lekko i orzeźwiająco… Smacznego.

SKŁAD:

SKŁADNIKI NA SOS:

  • 1-2 papryczki chilli
  • sok z połowy limonki
  • starta skórka z połowy limonki
  • 5-6 łyżek oliwy
  • kilka gałązek mięty
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ugotuj w osolonej wodzie, według zaleceń producenta pierożki. Wyjmij łyżką cedzakową, ostudź.
  2. W tej samej wodzie ugotuj bób. Nie rozgotuj go. Odcedź i przelej zimną wodą. Ostudź i obierz ze skórek.
  3. Czosnek obierz, rozetrzyj z solą. Papryczkę drobno pokrój.
  4. Listki mięty posiekaj.
  5. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu.
  6. Wymieszaj delikatnie pierożki, bób z sosem. Wierzch posyp pokruszoną fetą.

Dodaj komentarz