TARTALETKI Z BURACZKAMI I KOZIM SEREM

Tartaletki z buraczkami i kozim serem

To jeden z dwunastu przepisów, które znalazły się w broszurze Obiady na 4 pory roku wydrukowanej wspólnie z Biurem Promocji Miasta Wrocławia. Ta mini książeczka to cztery obiadowe propozycje na przystawkę, danie główne oraz deser przygotowane przez blogerów współpracujących z Dolnośląskim Magazynem Kulinarnym KOCIOŁ.

Broszura to pierwsze nasze dziecko, które zostało oddane do druku. Możemy pochwalić się przepięknymi zdjęciami i pomysłowymi przepisami. Wśród nich znajdziecie między innymi: Sałatkę z pieczonych rzodkiewek, Kaszę ze szparagami, Chłodnik z ogórka i awokado, Zupę rybną, Pstrąga pieczonego w papierze czy Pierogi z kaszanką i konfiturą cebulową.

Czy wystarczająco zareklamowałam Wam nasze Obiady na 4 pory roku? Jeszcze dziś poszukajcie nas na Kotłowym stoisku i całkowicie za darmo odbierzcie książeczkę, a przy okazji poznajcie drużynę Magazynu KOCIOŁ. Stoimy obok fontanny na wrocławskim Rynku.

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g pleśniowego sera koziego
  • 200 g młodych buraków
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka regionalnego miodu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  1. Ocet wymieszaj z miodem.
  2. Buraczki dokładnie umyj, szalotkę obierz. Warzywa pokrój w bardzo cienkie plasterki.
  3. Buraki rozłóż równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj mieszanką octu i miodu.
  4. Wstaw na pięć minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C.
  5. Ciasto francuskie pokrój na porcje.
  6. Na każdym płacie ciasta francuskiego ułóż po kilka plasterków buraczków i nieco szalotki.
  7. Wierzch posyp drobno pokrojonym serem.
  8. Piecz około 15 minut w temperaturze 220°C.
  9. Tartaletki możesz podać na ciepło lub jako zimną przekąskę.
Tartaletki z buraczkami i kozim serem
Tartaletki z buraczkami i kozim serem
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz