KOKOSOWY PUDDING CHIA ZE ŚWIEŻYM ANANASEM

Kokosowy pudding chia z anannasem

Kokosowy pudding chia jako lekarstwo na poświątecznego moralnego kaca z powodu zbyt dużej ilości pochłoniętych kalorii.

To kolejna odsłona deserów z chia – tym razem z mlekiem kokosowym oraz świeżym ananasem w roli głównej.

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka odtłuszczonego mleka kokosowego
  • 5 łyżek chia
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 1/4 świeżego, mocno dojrzałego ananasa do podania
  1. Nasiona chia dokładnie wymieszaj z mlekiem kokosowym i ksylitolem. Odstaw na 15 minut i ponownie dokładnie wymieszaj. Najlepiej do mieszania wykorzystać rózgę, świetnie też sprawdza się shaker.
  2. Przykryj i odstaw do lodówki na przynajmniej 3 godziny, najlepiej na całą noc.
  3. Ananasa obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  4. Namoczone chia rozłóż do pucharków, dodaj pokrojonego ananasa i podaj.
Kokosowy pudding chia z anannasem

Kokosowy pudding chia z anannasem

Dodaj komentarz